Lelovits Tamás pincészete

Fölfelé megy a borban a gyöngy…

Olykor nem haszontalanhosszasan figyelni és megérteni a csillagokat, talán meghallani hullásukat is. Mint ahogy a lugasban elmélázni azon, hogyan megy felfelé a borban a gyöngy, odafigyelni a boros dugó hangjára, akár a szódásüveg cirpelésére vagy a pohár koppanására az asztalon. Egymást feltételező, mélyen összetartozó hangok: a gyöngy csillag, a csillag gyöngy.

Weöres Sándor, József Attila, Vörösmarty Mihály versei által sugallt alapmotívumokból született meg a pincészet arculata.
Bor, gyöngy, ég, föld, göröngy, test, élet, táplál, lélek, atyafi, gyermek, csillag, szőllő, vízcsepp, barázda, kéz, fej, szív, ház, vendég, telehold, kert, mennybolt, hullócsillag, meteor…

Betűmozaik, apró részletekből egyszer csak összeáll a kép

A sok kis darabból álló mozaik számomra általában a teremtés aktusát jelképezi. Az álmainkban megjelenő bonyolult minták is azt rajzolják meg nekünk, amit az élet sző, és ilyenkor érdemes a sok apró részletet megérteni és újragondolni.

A villányi pincészet közép és prémium borcsalád mozaikos címketervein a Lelovits név adja ki a kompozíciót. Betűről-betűre lépkedve érdemes elidőzni, és ráérősen, időt hagyva végiggondolni, hogy a szőlőtől a borig tartó folyamat sem más, mint egy izgalmas mozaik: a föld, az időjárás, a termés, és nem utolsósorban maga a borász. Különféle elemekből, apró részletekből egyszer csak összeáll a kép.

megbízó: Lelovits Tamás és Családja

arculattervezés és márkaépítés: Forrai Ferenc
megbízás, munka kezdete: 2010–2014.

nyomdai munka: Szent-Iványi Tamás, Helikon Nyomda
termékfotók: Borbély Ádám